Tre spännande aktiefynd

ODIN Sveriges förvaltare Vegard Søraunet har varit synnerligen aktiv den senaste tiden. Inte mindre än tre nya bolag har fått ta plats i portföljen.

Oktober blev ytterligare en bra månad avkastningsmässigt. ODIN Sverige steg med 2,6 procent i oktober och har gått upp med 16,4 procent hittills i år. Samtidigt har det gjorts en hel del förändringar i innehaven.

– Under månaden arbetade vi aktivt med portföljen. Assa Abloy, AQ Group och Ahlstrom-Munksjö är samtliga nya bolag i portföljen, säger Vegard Søraunet.

Assa Abloy är som bekant marknadsledande inom intelligenta lås-och säkerhetslösningar. Starka konkurrensfördelar genom varumärkesarbete och produktutveckling, kombinerat med en lyckad förvärvsstrategi, har resulterat i att bolaget presterat god lönsam tillväxt under lång tid.

Idag är Europa och Nordamerika fortsatt starka marknader för bolaget medan man haft det tuffare i Kina på grund av en försvagad bostadsmarknad och interna verksamhetsproblem. Assa Abloy har emellertid vidtagit åtgärder för att stärka den kinesiska grenen och uppvisade överraskande positiva siffror för tredje kvartalet.

– Framöver tror vi att bolaget fortsatt kommer att leverera långsiktigt lönsam tillväxt främst genom sin försäljning av elektromekaniska låssystem som ersätter mekaniska lås. Rapporten för tredje kvartalet ger vid handen att företaget fortsätter att växa organiskt, säger Vegard Søraunet.

Läs hela artikeln i Privata Affärer här

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.