Investeringsfilosofi och ESG

ODIN Fonder är en aktiv, ansvarsfull och långsiktig fondförvaltare som grundades 1990. På uppdrag av våra andelsägare jobbar vi hårt varje dag för att skapa värde för framtiden.

Varför ODIN som din investeringspartner?

Goda investeringsbeslut är beroende av gott omdöme och gott omdöme är enbart möjligt genom relevant kunskap. I ODIN känner vi företagen vi investerar i utan och innan och vi vet till 100 procent varför vi har valt dem som innehav i våra portföljer. Det är företag som vi menar skapar värde över tid.

ODIN som ansvarsfull förvaltare
ODIN försöker identifiera företag som kan skapa värde för sina aktieägare på lång sikt. Det ger oss incitament att integrera ansvarsfulla och hållbara parametrar i våra investeringsanalyser och investeringsbeslut.

CO2-avtryck på våra fonder
The carbon footprint provides a historic snapshot of the emissions from the companies that make up the fund’s equity portfolio. The values will vary as the companies’ emissions change, and as the composition of the portfolio changes.

Så hittar vi de bästa bolagen
Att dela kunskap och information, samarbeta i team och arbeta mot ett gemensamt mål är stöttestenarna inom ODINs förvaltningskultur. När flera erfarna förvaltare jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål, blir helheten större än summan av delarna. Vår förvaltningskultur och vår laganda är därför helt avgörande element i vår framgång.