Historia, vision och värderingar

ODIN är en av Nordens ledande fondförvaltare med över 30 år på marknaden. Med en lång historia och solid kunskap kommer vi fortsätta skapa värden för framtiden, både för dig som kund, för våra anställda och våra ägare.

Vår historia
ODIN är en av Nordens största fondförvaltare. Bolaget är ett helägt dotterbolag till SpareBank 1 Gruppen AS i Norge. ODIN har i dag kontor i Oslo, Bergen, Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Våra aktiefonder är godkända för distribution i Norge, Sverige och Finland.

ODIN bildades 1990 under namnet Independent Fund Management. Målet var att erbjuda förvaltning av aktiefonder i Norden. Grundarna, svenska Peter Edwall och norska Petter Goldenheim, såg möjligheter i marknaden för en långsiktig kvalitetsinriktad förvaltning. Den indexoberoende och kvalitetsinriktade investeringsfilosofin var grunden till affärsidén och den lever fortfarande hos oss på ODIN.

Läs mer om ODINs investeringsfilosofi här 

Nordisk förankring
För oss är det nordiska kulturarvet viktigt och något vi är stolta över. För att betona det bytte vi 1992 namn till ODIN, det norska namnet på Oden, den visaste guden i Asgård. Vår logotyp visar Odens öga som omringar Sleipner, Odens häst med åtta ben.

Vår vision och våra värderingar
ODIN skapar värde för framtiden. Vi arbetar med värdeskapande på alla nivåer i organisationen.
• Vi skapar värde för våra andelsägare genom aktiv och ansvarsfull förvaltning
• Vi skapar värde för våra anställda genom fokus på personlig och yrkesmässig utveckling
• Vi skapar värde för vår ägare genom goda resultat

Vår vision och våra värderingar kan sammanfattas med fyra ord som också ligger till grund för vår identitet och vårt varumärke:
Värdeskapande  vi skall leverera god avkastning över tid
Kompetent  vi ska ha kunskap och kvalitet i alla nivåer i organisationen
Kundorientering  vi skall förstå och lösa kundernas behov
Engagemang – vi skall arbeta mot gemensamma mål och ge våra kunder bästa möjliga service