Investeringssparkonto

ODIN erbjuder också investeringssparkonto (ISK) i D-klassen som är vår billigaste andelsklass för privatsparare. Du slipper deklarera vinster och förluster. Istället för att betala skatt de gånger du säljer med vinst betalar du en schablonskatt som baseras på det värde du har på kontot. Du kan när som helst sälja ditt innehav.

Det utgår en årlig avgift från vår samarbetspartner Max Matthiessen Värdepapper AB* på 199 kronor och en årlig avgift på 0,15% (dras med 1/4 varje kvartal) av innehavet per depå för ISK-kontot. Alla våra fonder kostar 0,75% i D-klassen. Läs gärna mer under ”Vanliga frågor om ISK” nedan. Varmt välkommen till ett sparande i vårt ISK!

*Den 12 april 2024 fusionerades Fondab och Max Matthiessen vilket innebär att Fondab har bytt namn till Max Matthiessen Värdepapper AB. Namnbytet innebär ingen förändring för våra produkter och tjänster. Kunder behöver inte vidta någon åtgärd.

Det är dock bra att känna till att det nya bolagsnamnet – Max Matthiessen Värdepapper AB blir ny motpart i avtal och villkor vid depåöppning och inloggning i tjänsten samt i deklarationsuppgifter. Autogirokopplingar kommer att fortsätta fungera som tidigare utan åtgärd men namnet på autogirokopplingen samt på kontoutdrag kommer att ändras från Fondab AB till MMVP Fondab.

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

Både för dig som redan är kund och för dig som vill skapa ett helt nytt ISK-konto hos oss

Du som redan är kund väljer att logga in med BankID
Du som vill bli kund väljer rutan nere till höger "Bli kund"