Möt Vegard Søraunet – Investeringsdirektör på ODIN

Vegard Søraunet är investeringsdirektör och förvaltare på ODIN Fonder och en av talarna som kommer att förgylla Börshajen Academy den 5 maj på Hovet.

Nedanstående är en intervju med Vegard Søraunet hämtad från Börshajens hemsida

Vegard växte upp utanför Trondheim i Norge och började sin bana på ODIN 2006 som förvaltare efter avslutad utbildning som civilekonom med specialisering inom finans och några år som revisor hos PWC. Och efter tolv år på det nordiska fondbolaget så finns det ännu inga dagar som ser likadana ut för Vegard.
– I en optimal dag ingår långsiktiga analyser och samtal med ledningen eller styrelsen i de bolag vi äger eller funderar på att köpa, berättar Vegard.

Att investera i aktier har alltid varit ett av Vegards stora intressen och han ser det som ett privilegium att få arbeta med det.
– Det kunde varit mitt fritidsintresse, så jag har en väldig tur som får lön för att arbeta med det, säger Vegard.

Om du får ge ett investeringstips till våra följare, vad skulle det vara?
– Köp kapitallätta bolag, det vill säga bolag som inte binder mycket kapital för att växa och som också har en affärsmodell som kan växa ut i världen.

Vad har du själv för sparmål just nu?
– Jag drömmer om ett sommarhus men min fru är mer skeptisk, oavsett är det bra att ha ett sparkapital den dagen det plötsligt dyker upp en möjlighet.

Vad brinner du för allra mest när det gäller ditt arbete?
– Att skapa en bra avkastning till andelsägarna är mitt långsiktiga mål. Att ha en passion för det jag gör, att vilja vända på varje sten för att hitta det som ingen annan riktigt har sett brinner jag verkligen för, avslutar Vegard.

Börshajen Academy närmar sig med stormsteg och ibland släpps biljetter tillbaka i systemet efter att någon har avbokat och har du tur kan du fortfarande skaffa en biljett här så ses vi den 5 maj!

Vill du läsa mer om sparande och hur du blir en bra investerare, besök ODINs contentsida

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.