ODIN Sverige i toppskiktet bland Sverigefonder

Tidningen Privata Affärer delar varje år ut priset Årets Fond i olika kategorier. ODIN Sverige placerar sig i år på en hedrande andra plats bland alla Sverigefonder 2016.

– Vi blir såklart väldigt glada och stolta över att vår Sverigefond placerar sig bland de främsta Sverigefonderna i år igen, säger ODIN Fonders VD Tomas Hellström. Det visar att vår långsiktiga strategi med en aktiv förvaltning i hållbara bolag lönar sig.

Vegard Søraunet har förvaltat ODIN Sverige sedan januari 2013. Under 2016 gick fonden upp 17,4 procent och på tre år har den avkastat 61 procent.

– Äran i att komma tvåa bland så många framgångsrika Sverigefonder gör oss fantastiskt glada. Med tanke på att vi kom trea förra året ser vi med spänning och förhoppning fram emot nästa års utnämning, säger Vegard Søraunet. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för våra kunders pengar och hålla fast vid vår strategi att köpa kvalitetsbolag till attraktiva priser.


Vegard Søraunet, förvaltare av ODIN Sverige

Det är fjortonde året i rad som Privata Affärer delar ut pris till de främsta fondförvaltarna i Sverige. För att bli Året Fond måste fonden ha nått framgångar under året och vara bland de bästa inom sin kategori på tre års sikt sett till den riskjusterade avkastningen. Fonden får inte ha bytt förvaltare under perioden, den ska vara dagligt handlad och den måste finnas tillgänglig på minst ett stort fondtorg.

Prenumerera på ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om hur dina fonder går och hur vi på ODIN arbetar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt för dig som andelsägare.