Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Nyheter

19. Juni 2025

Globala möjligheter i förändring: Här ser förvaltarna tillväxtpotential just nu

Osäkerhet präglar de globala aktiemarknaderna, men mitt i bruset finns möjligheter för den som vet var man ska leta. Odins investeringsdirektör för aktier, Alexander Miller, och förvaltare Håvard Opland delar med sig av sin syn på marknadsläget – och vilken väg de tror på framåt.

16. Juni 2025

ODIN Norden fyller 35 år – varit investerade i Norden sedan 1990

I 35 år har ODIN Norden levererat en stabil överavkastning på en nordisk marknad som präglas av innovation, ett bra ledarskap och starka bolag. Fonden var den första som lanserades hos Odin och har sedan dess varit ett viktigt fundament i utvecklingen av vårt bolag, vårt investeringsteam och vår förvaltningsfilosofi.

16. Juni 2025

Små marknader, stora bolag: Därför lyckas nordiska företag

Norden har länge varit en attraktiv region för investerare – med politisk stabilitet, hög innovationsgrad och företag i världsklass. Trots små hemmamarknader hittar vi här några av världens mest lönsamma och framtidsinriktade bolag. Vad är det som gör Norden så speciellt?

3. Juni 2025

BerkshireOS – operativsystemet bakom Berkshire Hathaway

Under årets bolagsstämma i Berkshire Hathaway – ett av innehaven i ODIN USA – meddelade Warren Buffett, den längst sittande vd:n för ett S&P 500-bolag, att han nu kliver åt sidan. För våra förvaltare som var där blev det ett tillfälle att reflektera över vad som gjort Berkshire – och partnerskapet mellan Buffett och Munger – så unikt.

2. Juni 2025

Do you really want to hurt me?

Maj har varit en bra månad för börserna, drivet av lättnader och uppskjutna amerikanska tullar. Trumps vilja och förmåga att chocka finansmarknaderna har minskat, och framöver kommer han sannolikt att fokusera på förhandlingar, avregleringar och skattesänkningar – något som är positivt för marknaderna. Inflationen fortsätter att falla, vilket ökar sannolikheten för fler räntesänkningar under hösten.

28. maj 2025

USA:s statsskuld nedgraderad – vad betyder det för världens största ekonomi och marknaden som helhet?

När ett land får sin kreditvärdighet nedgraderad – särskilt ett land som USA – är det mer än bara ett byråkratiskt beslut från ett kreditvärderingsinstitut. Det kan få omfattande konsekvenser för hela det globala finansiella systemet. Hur kommer det att påverka marknaden?

22. maj 2025

Kinas ”atomknapp” i tullkriget: därför kan det bli dyrt för USA att inte nå en överenskommelse

Vapenvilan mellan USA och Kina i tullkonflikten är en andningspaus – men långt ifrån en lösning. Båda parter har mycket att förlora, men kanske allra mest USA? Om Kina trycker på sin finansiella "atomknapp" kan det få allvarliga konsekvenser för den amerikanska ekonomin.

7. maj 2025

Odins handlingsplan för hållbarhet 2024–2027

I början av 2024 fastställde Odin en strategi och handlingsplan för hållbarhetsarbetet under perioden 2024–2027. Handlingsplanen bidrar till ett gemensamt och samordnat arbetssätt kring hållbarhet i hela företaget och är förankrad i Odins övergripande företagsstrategi.

5. maj 2025

Är marknaden bra på att förutse framtiden?

Marknaden har gått från att vara mycket optimistisk till att bli betydligt mer orolig. April präglades framför allt av stora svängningar i kölvattnet av "Liberation Day", då höga tullsatser annonserades. Till skillnad från covid och invasionen av Ukraina är Trumps påverkan på marknaden betydligt svårare att förutse. För börserna är förändringar och osäkerhet på många sätt värre än dåliga nyheter. Det är därför vi ser så stora svängningar just nu.