Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Odin
Kundinformation
Strävan efter en jämn könsfördelning på ledningsnivå

Jämställdhet i Odin

Företag som har fler kvinnor i ledande positioner har högre lönsamhet, bättre innovationsförmåga och mer motståndskraft mot ekonomiska svängningar. En diversifierad ledningsgrupp kan bättre förstå och betjäna en mångfald av kunder och kundernas behov. Företag med mer jämställdhet i ledning och styrelse tenderar även att ha en mer inkluderande företagskultur.

Mål för könsfördelningen på ledningsnivå

ODINs ledningsgrupp, förutom verkställande direktör Bjørn E. Kristiansen, består idag av fyra män och två kvinnor. Kvinnornas andel är därmed 33 procent. Inom specialistfunktioner är kvinnornas andel 25 procent. ODIN har ett långsiktigt mål om att öka andelen kvinnor i ledande positioner.

Odin lägger fokus på en balans mellan könen bland intervjuade kandidater vid rekrytering. Totalt har åtta nya anställda rekryterats under 2022, tre kvinnor och fem män. I samband med den genomförda fusionen mellan SR-Förvaltning och ODIN Förvaltning tillkom två kvinnor och tre män.

Ansvarig för uppföljningen av arbetet

I ODIN är det verkställande direktör Bjørn E. Kristiansen som har yttersta ansvaret för att företaget efterlever målet.

Status och utveckling offentliggörs löpande

Status och mål kommer att publiceras på våra webbplatser. Målen följs upp regelbundet.

Detta är norska "Kvinner i Finans Charter"

Mål: Ska bidra till att öka andelen kvinnor i ledande positioner inom finans i Norge