Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Odin
Rapportering

Rapportering

På Odin strävar vi efter att ha en hög kvalitet i allt vi gör. Våra institutionella investerare erbjuds individuellt anpassad uppföljning och rapportering. Vi skräddarsyr uppföljningen efter våra investerares behov för att säkerställa bästa möjliga service.

Uppföljning och rapportering

Uppföljning och rapportering av vår marknadssyn, portföljstatus och fondgenomgång anpassas efter varje investerares önskemål både vad gäller frekvens och omfattning. Vår månatliga rapportering består av innehavsöversikt, uppdaterad fondfakta med nyckeltal för avkastning och risk per fond samt respektive förvaltares fondkommentar. En anpassad ESG-rapportering ingår också om önskvärt.

Nyckeltal och portföljsammansättning

Varje månad uppdateras fondens nyckeltal för avkastning, risk och portföljsammansättning på varje fonds landningssida. Vi erbjuder även en bidrags- och förklaringsanalys (attribution - contribution report). Bidragsanalysen visar vilka bidragsgivare som har skapat avkastningen senaste månaden och senaste året fördelat på land, sektor och ned till företagsnivå. Förklaringsanalysen visar de relativa bidragsgivarna i förhållande till utvecklingen i fondens referensindex senaste månaden och senaste året fördelat på land, sektor och ned till företagsnivå.

Förvaltarkommentar om varje fond

Denna rapport kombinerar kvantitativ information med kvalitativ kommentar från fondförvaltaren. Detta är förvaltarens kommentar till fondens utveckling senaste månaden samt motivering för genomförda portföljjusteringar och företagsbeskrivningar av nya fondinnehav.

ESG-rapportering (ESG – Environment, Social, Governance)

Odin Forvaltning var en av de första fondförvaltarna i Norge att underteckna FNs principer för ansvarsfulla investeringar - UNPRI - den 29 juni 2012. Vi har integrerat alla sex principerna i vår investeringsfilosofi. Odin är en ansvarsfull långsiktig investerare och kan tillhandahålla en översikt över vad som har gjorts inom ESG-området.

Mer specifikt förpliktar vi oss att:

  • Integrera samhällsansvar i investeringsanalysen och beslutsprocessen.
  • Aktivt arbeta för att de företag vi investerar i agerar samhällsansvarigt.
  • Arbeta för öppenhet kring samhällsansvar i de företag vi investerar i.
  • Samarbeta med andra investerare för att främja prioriteringen av samhällsansvar inom investeringsbranschen.
  • Utforma rapporter om våra aktiviteter och framsteg gällande ansvarsfulla investeringar.