Vegard Søraunet slutar som investeringsdirektör och förvaltare för ODIN

Vegard Søraunet har valt att söka nya utmaningar utanför ODIN, och lämnar sin tjänst som investeringsdirektör (CIO) och förvaltare den 9 juni 2020. Rollen som investeringsdirektör tas över av vd Bjørn Kristiansen.

– Jag vill tacka Vegard för hans insatser för ODIN och för ett långt, bra och framgångsrikt samarbete under de nästan 15 år han har arbetat här. Han har bidragit starkt till att utveckla vår förvaltningsfilosofi, ODIN-modellen, och han lämnar tydliga avtryck efter sig i ett framgångsrikt företag. Han lämnar efter sig en gedigen förvaltningsorganisation som under 2020 har vunnit ett antal fina utmärkelser. När vi önskar Vegard lycka till är det i trygg förvissning om att ODINs starka förvaltningsteam kommer att fortsätta leverera goda resultat för våra kunder, säger Bjørn Kristiansen, vd för ODIN.

Avgående CIO och förvaltare Vegard Søraunet

Vegard Søraunet började på ODIN som analytiker 2006 och har under åren varit ansvarig förvaltare för flera av ODINs populäraste fonder. Sedan november 2017 har han kombinerat rollen som förvaltare för ODIN Sverige och ODIN Norden med rollen som investeringsdirektör för ODIN.

CIO-rollen tas över av vd Bjørn Kristiansen
Vegard kommer att finnas till ODINs förfogande fram till den 1 september i år, men han kommer att överlämna förvaltningsansvaret till nya förvaltare. Rollen som CIO kommer att tas över av ODINs vd, Bjørn Kristiansen, i linje med hur organisationen såg ut innan Vegard fick rollen.

Vd Bjørn Kristiansen tar över som investeringsdirektör

ODIN Sverige och ODIN Norden får nya erfarna förvaltare
Fonderna som Vegard har förvaltat kommer att fortsätta att förvaltas i linje med ODINs förvaltningsfilosofi, ODIN-modellen. Fonderna kommer att tas över av erfarna förvaltare inom ODIN.

ODIN Sverige kommer att förvaltas av Jonathan Schönbäck, som idag förvaltar ODIN Small Cap. Jonathan är en välmeriterad förvaltare med mångårig erfarenhet att förvalta svenska allcap-fonder. Jonathan började i ODIN 2019 och var då rankad som nummer två av samtliga Sverigeförvaltare. Fonden han tidigare förvaltade i 11 år var en svensk allcap-fond med fokus på kvalitetsbolag.

Jonathan Schönbäck tar över förvaltningen av ODIN Sverige

– ODIN-modellen kommer även i fortsättningen att stå för stabilitet och kontinuitet. I ODIN Sverige har ODIN-modellen levererat meravkastning till våra kunder under 25 år och med Jonathan Schönbäck som förvaltare har vi säkrat en topprankad förvaltare som kan ta över stafettpinnen, säger Tomas Hellström, vd för ODIN Fonder i Sverige.

ODIN Norden kommer att förvaltas av Vigdis Almestad. Vigdis har bred nordisk och internationell investeringsbakgrund och hon har arbetat länge i ODIN med förvaltning efter ODIN-modellen. Hon har sammanlagt mer än 25 års erfarenhet som förvaltare och är idag ansvarig förvaltare för ODIN Norge.

Vigdis M. Almestad tar över som förvaltare av ODIN Norden

Förvaltarbytena sker den 9 juni 2020.

För att stödja förvaltarna i deras arbete kommer ODIN att fortsätta satsningen på en egen intern analys. ODIN kommer därför att komplettera den befintliga organisationen med att anställa nya analytiker som kommer att arbeta i linje med företagets egen analysmodell, ODIN-modellen.

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.