Vår julgåva i år går till Hand in Hands projekt Jobs for Change

ODIN Fonder är sedan tidigare stödföretag till Hand in Hand och vår julgåva🎄i år går till deras projekt Jobs for Change i Kenya.

Fattigdom och effekter av klimatförändringarna medför katastrofala följder för människor och djur. När torka och vattenbrist uppstår minskar deras matförsörjning och livsmiljön skadas. Det bidrar också till ökad sjukdom hos både människor och djur. Dessutom har bara hälften av alla vuxna i Kajiado County, Kenya den mest grundläggande skolutbildningen, vilket ytterligare försvårar deras möjligheter att ta sig ut fattigdom. Det råder även stor ojämlikhet mellan män och kvinnor på grund av kulturella normer som marginaliserar kvinnor inom familjen och samhället. Eftersom kvinnor har en nyckelroll för att säkerställa familjens och barnens välbefinnande, är deras begränsade roll även negativt för fattigdomsbekämpning.

Projektet kommer att starta 2.500 företag och skapa 3.750 nya jobb – konkreta framsteg för att minska fattigdom genom entreprenörskap och kvinnors företagande. Det kommer att förbättra livet för mer än 12 000 människor i Kajiado Country.

3.500 kvinnor och ungdomar utbildas och tränas för att sedan, ofta med hjälp av ett mikrolån, starta ett litet företag. Speciella insatser görs för att öka kunskapen när det gäller klimatsmart jordbruk och torkresistenta grödor.

10.500 barn kommer att få en drägligare situation med mat på bordet, medicinsk vård och ordnad skolgång. Efter projektet, som tar drygt två år – där vi på ODIN kommer att få löpande rapporter om hur det går – kommer situationen i Kajiado County att vara helt förändrad. Tusentals nya jobb ger nya levnadsvillkor med trygg inkomst för familjen, förbättrad hälsa för alla och fler barn i skolan. En dyster framtid blir istället en framtid med hopp och möjligheter.  God Jul och Gott Nytt År! ✨⭐️

Läs mer om Hand in Hand här

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.