Vegard Søraunet

Vegard Søraunet är utbildad civilekonom från Handelshögskolan BI i Oslo med specialisering inom finans. Han har dessutom en magisterexamen i redovisning och har tidigare arbetat på PriceWaterhouseCoopers.

Förvaltar dessa fonder

Bakgrund och erfarenhet

Vegard Søraunet har jobbat på ODIN sedan maj 2006. Sedan Vegard började på ODIN har han arbetat som analytiker för nordiska och europeiska aktier följt av förvaltaransvar för de globala fonderna. Tillsammans med Oddbjørn Dybvad förvaltade Vegard ODIN Global mellan januari 2008 och december 2012. Han har dessutom förvaltat ODIN Emerging Markets mellan december 2010 och december 2012. Fonden ODIN Global korades till ”Bästa globala aktiefond 2012” av svenska tidsskriften Privata Affärer. Sedan starten har Vegard genom sitt arbete med ODIN Global och ODIN Emerging Markets varit central i uppbyggningen av ODINs globala aktieförvaltning med goda resultat. Vegard har också varit en central kraft i utformningen i ODINs investeringsprocess och analysutformning.

I januari 2013 övertog Vegard förvaltningen av ODIN Sverige till förmån för ODIN Global och ODIN Emerging Markets. I juni 2014 blev han också förvaltare av ODIN Norden tillsammans med Truls Haugen.