ODINs svenska förvaltning växer

Det går bra för ODIN Fonder i Sverige. I augusti utökas kontoret i Stockholm med Peter Nygren i en ny tjänst som senior aktieanalytiker.

Peter kommer att analysera bolag enligt ODINs investeringsfilosofi ODIN-modellen, där kvalitetsbolag och ett långsiktigt värdeskapande är i fokus. ODIN-modellen gör att alla analytiker och förvaltare arbetar på samma sätt, vilket skapar kontinuitet i förvaltningen.

Peter Nygren har de senaste 22 åren arbetat på AFA som senior aktieanalytiker och förvaltare. Peter har en kandidatexamen i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik från Stockholms universitet.
– Jag ser med stor glädje och stolthet fram emot att börja på ODIN Fonder och få chansen att vara delaktig i deras framgångsrika team. Jag ser det som väldigt positivt att ODIN har en så tydlig investeringsstrategi och jag ser fram emot alla bolagsdiskussioner med mina nya kollegor, säger Peter Nygren.

Förutom Peter Nygren består teamet i Sverige av förvaltarna Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud och analytikerna Carolina Ahnemark och Philip Mesch.
– ODINs aktiva förvaltningsmodell med fokus på långsiktigt värdeskapande bolag skapar ett behov av kvalitativ och djupgående analys. Vi har därför under de senaste åren byggt ut vår egen analyskapacitet som stöd till våra fondförvaltare. Nu växer ODINs analyskapacitet ytterligare och vi välkomnar Peter Nygren som ny senior aktieanalytiker i det svenska teamet. Peter Nygren kommer med sin långa erfarenhet av aktieanalys stärka vår förvaltning och bidra till att vi fortsätter leverera mervärde till våra kunder, säger Tomas Hellström, vd på ODIN Fonder.

Peter tillträder sin nya tjänst i augusti.

Peter Nygren
Peter Nygren, nya aktieanalytiker på ODIN Fonder i Sverige

Prenumerera på ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om hur dina fonder går och hur vi på ODIN arbetar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt för dig som andelsägare.