ODIN i Norge har de nöjdaste kunderna i fondbranschen

ODIN har runt 150 000 kunder och tillhör en av de fem marknadsledare på den norska marknaden. I en färsk undersökning som nyligen publicerades i Norge har ODIN de nöjdaste kunderna i fondbranschen.

Det visar resultaten för årets undersökning från norska Kundbarometer (NKB), ett forskningsprogram på Handelshøyskolen BI. Dessutom är våra kunder betydligt mer nöjda med oss ​​i år än förra året. Framstegen firas, men vi är inte helt nöjda som läget är idag.  Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att förbättra kundnöjdheten ytterligare.

Marknadsdirektör Martin Henrichsen på ODIN kommenterar:  – ODIN har förbättrat sig vid årets mätning av norsk Customer Satisfaction barometer. I ärlighetens namn så är det från en relativt låg nivå men riktningen är den rätta. 67,0 % av våra kunder är enligt denna undersökning ”tillfredsställda” med oss och 79,9 % uppger att ”de är lojala” mot ODIN.

Vi på ODIN strävar efter att skapa långsiktigt värde för våra kunder. Vi arbetar hårt varje dag för att förvalta våra kunders pengar som om de vore våra egna pengar.

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.