ODIN Fonder växer och söker en erfaren och engagerad aktieanalytiker till kontoret i Stockholm

Är det du som är vår nya kollega?

Ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut.

ODIN är en ledande nordisk kapitalförvaltare med verksamhet i Sverige sedan 1990. ODIN ägs av SpareBank 1 Gruppen AS i Norge och ODIN har kontor i Oslo, Stockholm, Bergen, Stavanger, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Tjänsten är placerad på ODINs kontor i Stockholm där det arbetar sju personer. På vårt huvudkontor i Oslo arbetar cirka 60 personer.
ODIN sätter sina medarbetare i fokus och tänker långsiktigt. Det gäller allt vi gör och går att se i våra investeringar samt i hur vi agerar med att utveckla våra medarbetare och kundrelationer. ODIN är en engagerad ägare i våra portföljbolag och en ansvarstagande organisation som vill vara en positiv kraft i samhället. Hållbarhet är en kärnfråga för vår verksamhet och därför önskar vi att det är en viktig fråga även för dig.

Är du är en analytiker med relevant erfarenhet och ett brinnande intresse för aktieanalys och fondförvaltning med kvalitetsfokus?

ARBETSUPPGIFTER
Som aktieanalytiker på ODIN Fonder stödjer du förvaltarna och analyserar små och stora börsbolag. Du bör vara kreativ och självgående, och kunna ta stort eget ansvar.

ODIN investerar i hållbara affärsmodeller enligt vår egenutvecklade investeringsfilosofi – ODIN-modellen. Genom den investerar vi långsiktigt i kvalitetsbolag. För att passa in bör du ha en liknande syn på investeringar då vi vill att alla förvaltare och analytiker arbetar enligt samma modell och grundfilosofi. Våra kunder ska känna sig trygga med vad de köper.

Dina arbetsuppgifter består av aktieanalys, branschanalys, möten med företagsledare, bolagspresentationer, bolagsbesök, kundpresentationer, hållbarhetsanalys, påverkansarbete samt även produktion av presentationer och marknadsmaterial. Du kommer även delta i marknadsaktiviteter och kundmöten tillsammans med förvaltare och säljare.

Du kommer att arbeta nära förvaltare, CIO, våra andra analytiker, VD samt marknad och försäljning. Vi är en liten organisation som sätter engagemang och resultat före prestige.

Du kommer rapportera till VD för ODIN Fonder i Sverige samt CIO för ODIN Forvaltning AS i Oslo. Du kommer främst att arbeta med det svenska förvaltarteamet men även nära det norska förvaltarteamet. Det svenska förvaltarteamet består av Carolina Elvind, Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud, och nedan kan du se en presentation av det svenska teamet:

UTBILDNING/BAKGRUND
Relevant universitetsexamen.

Relevant arbetslivserfarenhet med fokus på bolagsanalys och bolagsvärdering. Både kandidater med några få års erfarenhet och kandidater med många års erfarenhet är välkomna att söka.

Erfarenhet av följande typer av roller är meriterande:
-Aktieanalys hos fondbolag, investmentbolag, riskkapitalbolag eller liknande (”buy side”).
– Aktieanalys hos mäklarhus/investmentbank (”sell side”).
– Corporate Finance/M&A/DD hos investmentbank, revisionsbolag eller ett förvärvsintensivt företag.
– Strategikonsulting, gärna med fokus på kommersiella och operationella DD-processer från ett ledande konsultbolag.
– Revision och redovisning där du lärt dig hantverket i bolagsanalys från grunden är också meriterande.

Du har ett brinnande intresse för bolagsanalys och gärna med fokus på långsiktigt värdeskapande i kvalitetsbolag. Vi ser gärna att du har ett brett och djupt intresse för vad som skapar värde i företag över tid.
Dokumenterat privat engagemang när det gäller aktieförvaltning och bolagsanalys är meriterande. Vi söker de som inte bara ser aktieanalys som ett arbete utan även har det som ett mycket stort personligt intresse.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du är en lagspelare som kan fungera väl med olika typer av personligheter i en liten grupp.

Som person är du kreativ och lösningsorienterad. Du får saker gjorda och trivs lika bra i grupp som med att arbeta självständigt. Du levererar i tid och är mån om att ditt arbete alltid ska hålla hög kvalitet.

Du uttrycker dig klart, tydligt och övertygande både skriftligt och muntligt i såväl grupp som på tu man hand.

Du är handlingskraftig och beslutsför och arbetar ihärdigt och effektivt även i motgång och under press.

Du är en positiv person som bidrar till arbetsglädje och god stämning i både små och större grupper.

Du tror att du kommer trivas mycket väl i det svenska förvalteamet tillsammans med Carolina, Jonathan och Hans Christian. Du vill arbeta i ett team som präglas av stor öppenhet, engagemang, och en prestigelös och stöttande kultur med ambition att bli det bästa förvaltarteamet i Sverige.

REKRYTERINGSPROCESSEN
Ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut, och vår rekryteringsbyrå Q-search tar inte längre emot ansökningar för den här tjänsten. 

Intervjuer kommer genomföras löpande, i ett första skede digitalt, och sedan även fysiskt. Fysiska intervjuer blir i första hand i Stockholm men möjligtvis även i Oslo. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart som möjligt.

Vårt svenska förvaltarteam som vår nya analytiker kommer att bli en del av – Carolina Elvind, Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

Prenumerera på ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om hur dina fonder går och hur vi på ODIN arbetar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt för dig som andelsägare.