ODIN Fonder startar ny fond och rekryterar stjärnförvaltare

ODIN Fonder lanserar för första gången en ny fond i Sverige och etablerar en egen förvaltningsorganisation på plats i Stockholm.

Vi har rekryterat Jonathan Schönbäck, som förvaltat Handelsbanken Sverige Selektiv, för att starta vår nya fond ODIN Small Cap. Från att tidigare tävlat om att ligga i svenska förvaltningstoppen kommer nu ODINs Sverigeförvaltare och investeringsdirektör Vegard Søraunet och Jonathan Schönbäck att arbeta sida vid sida i ODIN Fonders Sverigeteam.

Perfekt match med ODINs investeringsfilosofi

-Jonathan är en av de bästa Sverigeförvaltarna på marknaden och jag är stolt över att ODIN attraherar sådana talanger. Jonathans förvaltningsstil ligger väldigt nära vår egen med en hög aktiv andel, få bolag i portföljen och fokus på kvalitetsbolag med hållbara affärsmodeller. Jag är väldigt glad att kunna meddela att Jonathan Schönbäck börjar i ODIN Fonder under sommaren, säger Vegard Søraunet, investeringsdirektör i ODIN.

Jonathan Schönbäck har de senaste 13 åren arbetat på Handelsbanken, varav de senaste 11 åren som förvaltare. Sedan 2014 har han varit ansvarig förvaltare för Handelsbanken Sverige Selektiv som har legat i topp avkastningsmässigt i kategorin Sverigefonder de senaste fem åren.

-De fonder som Jonathan tidigare har förvaltat har liksom ODINs fonder varit all-cap fonder. Han har kunnat investera i alla storlekar på företag men har haft en förkärlek för de mindre bolagen, och nu får han möjlighet att fokusera helt på småbolag. Det känns väldigt kul att vi har fått in en sådan duktig förvaltare som Jonathan i vårt team här i Sverige, säger Tomas Hellström, VD på ODIN Fonder i Stockholm. Aktiv förvaltning blir väldigt intressant just vid småbolagssegmentet eftersom indexfonder inte har nått någon framgång där.

Förvaltarteamet på plats i Stockholm består av förvaltare Jonathan Schönbäck och analytiker Hans Christian Bratterud. ODIN Small Cap kommer att investera i småbolag med fokus på Sverige och lanseras under fjärde kvartalet 2019. Fonden kommer att registreras i Sverige med basvaluta i SEK.

För mer information kontakta:
Tomas Hellström, VD ODIN Fonder, 0707-28 70 77 eller tomas.hellstrom@odinfonder.se
Jessica Walter, Marknadschef ODIN Fonder, 0706-012717 eller jessica.walter@odinfonder.se

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.