Ny VD på ODIN Fonder

Tomas Hellström har tackat ja till att ta över rollen som VD för ODIN Fonder då nuvarande VD Michael Gunnarsson väljer att avsluta sin tjänst i bolaget för att söka nya utmaningar.

Tomas Hellström har arbetat som Vice VD och Försäljningschef på ODIN Fonder sedan den första mars 2015 och har därmed haft tid på sig att komma in i verksamheten och han framhåller ODINs styrka som äkta aktiv förvaltare och har stor tro på bolagets kapacitet att skapa värde för sina andelsägare över tid.

Tomas Hellström har lång erfarenhet från fondbranschen och har tidigare varit VD på FIM Fonder och har även ett förflutet hos Handelsbanken Kapitalförvaltning. Tomas tillträder sin nya tjänst på ODIN den 1 juli, Michael Gunnarsson stannar till dess för att garantera en god överlämning.

ODIN är en förvaltare med nordiska värderingar och en tydlig idé om hur mervärde för kunderna ska skapas. I en tid då vi ser att andra fondbolag har blivit allt mer index-nära har ODIN stått fast vid sin aktiva förvaltningsidé och det ser jag som en förutsättning för att kunna möta kunderna i dagens marknad. Jag ser fram emot att fortsätta det arbete Michael Gunnarsson påbörjat och utveckla den svenska verksamheten. Efter flera år av renodling av förvaltningsfilosofin står ODIN väl rustade för att kunna erbjuda kvalitetsprodukter till sina kunder”, säger Tomas Hellström

Kunden i fokus
Under de senaste åren har ODINs svenska verksamhet fokuserat ännu mer på att arbeta nära sina kunder och distributörer. Detta för att förstärka budskapet om att ODIN är äkta aktiva förvaltare med en väl utvecklad investeringsfilosofi och fonder som skapar meravkastning över tid.

”Det har varit en fantastiskt rolig och utvecklande tid på ODIN. Med det som vi genomfört och med Tomas som ny VD så är jag övertygad om att ODIN går en ljus framtid till mötes. För min egen del så är det dags för nya utmaningar”, säger avgående VD Michael Gunnarsson.

Rune Selmar, koncernchef för ODIN Forvaltning AS, tackar Michael Gunnarsson för den tid och det engagemang som han har lagt ned på arbetet med att sätta kunderna i fokus och utveckla ODIN Fonders verksamhet.

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.