Lördagen den 5 maj var ODIN Fonder en av guldsponsorerna på Börshajen Academy på Hovet

Börshajen är ett företag som Andra Farhad har grundat med målet att göra information om sparande och investeringar mer lättillgängligt.

Andra Farhad kommer från en uppväxt i Fittja där finansmarknaden i princip varit otillgänglig för alla i hennes omgivning. Hon vill göra det som tidigare var oåtkomligt för många mer tillgängligt. Målet är att alla ska känna sig välkomna, och samtidigt förmedla värdefull kunskap om finans och sparande.

– Att göra finans svårt och otillgängligt är ett val, och det är sällan individen som tjänar på det. Börshajen vill göra det till något roligt och berikande för dig som människa och för din ekonomi. Att skapa ett slags finansiellt självförtroende som gör att människor känner sig trygga i sitt beslutsfattande i framtiden, säger Andra Farhad.

ODIN Fonder var en av guldsponsorerna då vi helt håller med Börshajen om att det är väldigt viktigt att fler lär sig om sparande och om hur finansmarknaderna fungerar. Målet är att få in fler i sparande, framför allt ungdomar och kvinnor. Alla vi som arbetar på Stockholmskontoret arbetade på eventet den 5 maj och vår investeringsdirektör flög in från Oslo. Det var otroligt roligt att se hur små avstånden kan bli mellan en ung person från förorten som brinner för att lära sig och vår investeringsdirektör.

Trots att det var årets då varmaste dag kom det över 7 700 personer. Tack vare oss sponsorer var eventet gratis för alla besökare. Det var blandade åldrar på besökarna på eventet med en absolut majoritet av tjejer och ungdomar som var otroligt intresserade och ville lära sig mer om sparande och investeringar. Vi hade många väldigt givande samtal den dagen.

Leo Razzak och Eva Röse guidade besökarna genom dagen från stora scen där det bland annat bjöds på crash course i fonder och aktier, intervjuer med entreprenörer, uppträdande av artister, hur man lyckas som aktieinvesterare, hållbara investeringar, hur du kan lura din hjärna att bli en bättre sparare och hur du får koll på din tjänstepension. Flera fondbolag och banker deltog och det bjöds även på sidoseminarier. På stora scen talade vår investeringsdirektör Vegard Søraunet om hur du kan bli rik i hängmattan och vår VD Tomas Hellström om hur du blir en duktig fondsparare.

Vi ser fram väldigt mycket fram emot fler tillfällen att träffa så många härliga, intresserade framtida sparare.

 

 

 

 

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.