Film från vårt event Aktiv Lunch

Filmning från vårt event Aktiv Lunch som är ett samarbete mellan ODIN Fonder, PriorNilsson Fonder och Didner & Gerge, alla aktiva förvaltare. Vi kör det upplägget för våra samarbetspartners och rådgivare runt om i landet, hör gärna av dig om du vill komma och lyssna.

Vår analytiker Hans Christian Bratterud berättar om hur resonemanget gick när vi investerade i det Karlstad-baserade Embracer Group (f.d THQ Nordic) och hur det stämmer överens med vår investeringsfilosofi ODIN-modellen, som vår VD Tomas Hellström går igenom.

ODIN-modellen är den gemensamma modell som ligger till grund för förvaltningen av alla våra fonder. Det är vårt sätt att ha en bas så att alla förvaltare kan arbeta på samma sätt, lite beroende på vilket univers de har. Vi tittar på Prestation (vi gillar bolag som levererar en stabil vinst varje år), Position (ett bolag som har en stark konkurrenssituation) och Pris (rätt pris får vi genom att göra en egen, fundamental analys av varje enskilt bolag).

Att ha egna analytiker gör att vi kan göra en bättre och mer långsiktig analys då vi vill investera i bolag på minst 5 års sikt. De analyser vi kan köpa på stan är från 6 till 12 månader. Nu kan vi gå mer på djupet i varje bolag – och våra analytiker brinner verkligen för vad de gör, något man ser i filmklippet.

Se hela klippet här

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.