Årsrapport video ODIN Sverige

Den svenska aktiemarknaden har fluktuerat kraftigt under 2018. Efter ett negativt första kvartal var uppgången i Q2 och Q3 utmärkt, men under Q4 sjönk marknaden kraftigt och slutar helt klart på minussidan för året som helhet.

Små bolag har lyckats något bättre än de större bolagen på aktiemarknaden. Bolagen är generellt sett fortfarande positiva till framtiden, men de har sällan varit bra på att förutsäga framtiden. Efter 10 år av god avkastning på aktiemarknaden är många investerare nervösa, särskilt då det verkar som att den ekonomiska tillväxten kommer att sakta ned framöver. Riksbanken höjde räntorna i slutet av året, och det finns politisk osäkerhet omkring Brexit och ett potentiellt handelskrig mellan USA och Kina.

Vår målsättning för fonden är enkel. Med hjälp av våra verktyg och erfarenheter ska vi leverera en god och riskjusterad avkastning för våra andelsägare. Vi vill investera i bolag med dokumenterat goda resultat, som har starka positioner inför framtiden och som kan köpas till ett attraktivt pris.

I videon nedan ger vår CIO och förvaltare för fonden, Vegard Søraunet, oss en uppdatering på bland annat vilka bolag som har bidragit mest och minst till avkastningen i ODIN Sverige 2018 och vad han tror om 2019.

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.