Tre spännande europeiska aktier

En brittisk begravningsbyrå, ett köksföretag i samma land samt en tysk modejätte finns bland innehaven i ODIN Europa, en fond som slagit index med hästlängder i år.

Fonden är aktivt förvaltad och följer en värdebaserad investeringsfilosofi. Avsikten är att placera i företag vars aktiekurs är lägre än vad förvaltaren anser är företagets verkliga värde. Investeringar i fonden baseras på en kvantitativ och kvalitativ analys.

Europa som region är fortsatt på bättringsvägen. Tillväxtprognosen för euroområdet justeras upp och enligt olika barometrar och indikatorer är både konsumtionen och industrin på väg uppåt. BNP-tillväxten i euroområdet är idag lika hög som i USA och ligger på drygt två procent.

Den goda ekonomiska utvecklingen är något som förstås gynnat ODIN Europa. Fonden föll visserligen något i augusti i den allmänna börsrekyl vi då kunde se. Men sett sedan årsskiftet har fonden slagit index med råge. Den 30 augusti hade fonden stigit 10,4 procent sedan årsskiftet. Det kan jämföras med jämförelseindex som stigit 4,4 procent.

ODIN Europas förvaltare Håvard Opland konstaterar också att underliggande resultatutvecklingen i bolagen i ODIN Europa hittills i år varit god.

– Av de halvårsresultat som kommit in var Hugo Boss särskilt glädjande. Efter ett par år av svaga slutmarknader, ny ledning och en omläggning av varumärkesstrategin ser det nu ut som att motvinden vänder till en lätt medvind. Den organiska tillväxten gick under andra kvartalet upp med tre procent, något som överraskade en samlad analytikerkår, säger han.

Läs hela artikeln i Privata affärer här

Prenumerera på ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om hur dina fonder går och hur vi på ODIN arbetar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt för dig som andelsägare.